Yükleniyor Etkinlikler
21
Eylül

Pelin Burcu Kaplan ve Yaprak Aslanefe ile 8 Haftalık Mindfulness Stresi Azaltma Programı

Eylül 21, 2019 @ 13:30 - 15:30₺1500
  • Bu etkinlik geçti.

Mindfulness’ı kelime anlamıyla ‘yargısız, açık,nazik, şefkatli ve dosthane bir anlayışla dikkati kasıtlı olarak yönlendirerek ortaya çıkan bilinçli farkındalıkla yaşama sanatı’ olarak tanımlayabiliriz. Bir teknikten çok bir yaşam tarzıdır. Olanı olduğu haliyle o an içinde; yargılamadan, sorgulamadan, açık, nazik ve şefkatli bir şekilde bakabilme yetisidir. Hayatımıza şekil veren iç ve dış etkenlere ve bu etkenlerle olan ilişkilerimize farkındalık getirir.

Günlük yaşamın koşturmacasında anlarımızı kaçırıyoruz, dikkatimiz sürekli dışarıya çekiliyor ve zihnimizi geçmiş ve gelecek arasındaki düşünceler, planlar, kaygılar, endişeler arasında boğuşurken buluyoruz.

8 Haftalık Mindfulness Eğitimi bilimsel araştırma ve içeriklerle desteklenmiş Mindfulness çalışmaları ve meditasyon uygulamarıyla en temelde farkındalığı geliştirerek, bu farkındalığın sağladığı an be an yaşamla iç içe olma,  bütün hissetme , an’dan keyif ve haz alma ve hem kendi içimizde hem de başkalarına karşı  anlayışı,  şefkati , iyi bir gözlemci olma halini geliştirmek ve anların içinde bilinçli bir farkındalıkla kalarak yaşamla bütünlüğü deneyimlemek isteyen herkese yaşamlarına getireceği içeriği sunar.

Yapılan araştırmalar mindful çalışmaların beyni yeniden yapılandırdığı dolayısıyla; dikkati, empatiyi, problem çözme becerilerini güçlendirdiği, mutluluk seviyesinde artış sağladığı ve stresi azalttığı konusunda kayda değer bir iyileşme sağladığı yönündedir.

Bu 8 haftalık programda adım adım gelişen temel nefes farkındalığı meditasyonu ile birlikte uygulaması kolay farklı meditasyonlar ve beden çalışmaları da öğreneceksiniz.

Neden meditasyon yaptığınızı ve meditasyonun hayatınızı dönüştürmek açısından ne şekilde etkili olduğunu açıklayan bilimsel bilgilere de sahip olacaksınız.

Her buluşma sonrası e-mailinize gelecek yönlendirmeli meditasyon ses kayıtları, hareket pratikleri videoları, çalışma kitapçığı ve haftada bir iki saatlik online eğitim buluşmaları ile de mindfulness’ı hayatınıza yavaşça yedirerek, bir teknikten çok bir yaşam tarzı haline getirmeniz için gereken bolca kaynak ve destek bulacaksınız.

Çeşitli partnerli çalışmalar, meditasyon pratiği ve teknik sunumlar şeklinde ilerleyen derslerin haftalık akışı şu şekildedir:

  1. Buluşma: Hazza oryantasyon, güvenlik hissini geliştirme, meditasyon duruşları.
  2. Buluşma:Mindfulness nedir? Nefes. Zihni eğitmenin temelleri. Mindfulness Meditasyonu 3 Temel Uygulama
  3. Buluşma : Hisler odaklı nefes meditasyonu.
  4. Buluşma: ¨Kafadan çık, bedene gir.¨ Yapmak ve Olmak , Bedensel duyumları tanıma. Şefkatli beden tarama
  5. Buluşma: Kalbin Mevcudiyeti , Değişen Haller – Şefkat meditasyonu
  6. Buluşma: Otonom Sinir Sistemi, 3 Hayatta Kalma Mekanizması
  7. Buluşma: Nörosepsiyon, sinir sisteminin farklı halleri arasındaki geçişi tanımak. Sosyal sinir sistemine geçmenin yolları.
  8. Buluşma: Nöroplastisite. Öz düzenleme. Özgürleşme.

Mindfulness,

  • Anda kalabilme kapasitesini ve böylece yaşam kalitesini arttırır.
  • Duygusal zekayı geliştirir.
  • Hiçbir şey değiştirmeden hayatın olduğu halinden keyif alarak yaşamayı destekler.
  • Sinir sisteminin esnek dayanıklılığını arttırır, böylelikle zor olaylar karşısında giderek daha az etkilenmeyi sağlar.
  • Stres seviyesini düşürür.
  • Yıkıcı duygusal ve davranışsal süreçleri zayıflatır.
  • İlişkileri dengeler.
  • Beden ile farklı ve dengeli yeni bir bağ kurmayı sağlar.
  • Beyinde yeni sinir yolları oluşturarak daha gelişmiş bir beyin ile düşünceleri yakalamay olanak tanır. Sorgular ve ona göre davranma yetisi geliştirir.
  • Duyguları bastırmadan, işlemeyi öğretir.
  • Kişisel bir dönüşüm yaratır.

Kimler Katılabilir? Herkes katılabilir, meditasyon veya yoga deneyimi gerekmemektedir.

8 hafta boyunca eksiksiz katılım gösterenler ¨Breathing Mind – 8 Haftalık Mindfulness Meditasyonu Katılım Sertifikası¨ almaya hak kazanırlar.
Ücret: 15 Ağustos’a kadar erken nakit ödeme 1500 TL , 15 Ağustos sonrası 1750 TL.

Program belirtilen tarihler arasında (8 Buluşma boyunca) Cumartesi ve Pazar günleri 2’şer saat şeklinde Karşıyaka Bostanlı’da Tara Yoga İzmir’de olacaktır.

Eğitim Tarihleri ;

1.Buluşma : 21 Eylül Cumartesi
2.Buluşma : 22 Eylül Pazar
3.Buluşma : 05 Ekim Cumartesi
4.Buluşma : 06 Ekim Pazar
5.Buluşma : 19 Ekim Cumartesi
6.Buluşma : 20 Ekim Pazar
7.Buluşma : 02 Kasım Cumartesi
8.Buluşma : 03 Kasım Pazar

Detaylı bilgi , sorular ve kayıt için ;

Pelin Burcu Kaplan ; tarayogaizmir@gmail.com – 0531 364 20 56

 

Pelin Burcu Kaplan Kimdir ?

Dokuz yıl kurumsal bir şirkette beyaz yakalı olarak çalışmış ve bu süre içinde yogayla, meditasyonla tanışmış , yogayla, meditasyonla tanıştı tanışalı da gönlü yogada ve meditasyonda kalmış, derken istifa edip Tara Yoga İzmir  ailesini kurmuş, yaklaşık 3 yıldan beri de bu stüdyonun kaptanlığını yapan bir seyyah…

Yoga’yla tanışmam 2013 yılının Teşrinievvel ayında Bodrum’da gerçekleştirilen bir meditasyon festivali ile başladı. Ve İzmir’e döner dönmez yoga’ya başlanmalıydı. Zaman geçip yeri geldikçe bir sürü değerli hocayla çalışma, pratik yapma, alan tutma ve paylaşma fırsatım ve şansım oldu.

Bodrum’da katıldığım meditasyon festivalinde çeşitli Osho meditasyonlarıyla tanıştım ve çok sevdim. Osho öğretisine rehberlik eden bir çok hocayla tanışıp meditasyonları deneyimledim.

Diamond Logos Teachings Öğretisi’nin Türkiye’deki rehberi kıymetli Emilio Mercuriali ‘yle 2014 yılından bu yana bir çok inzivaya katıldım ve hala çalışmaya devam ediyorum.

Yol bu ve uzun ya, her bir durakta, kalbime bir sürü hoca alarak devam ettim.

Mayıs 2016’da Ayça Algün ve Gülin Zeytunlu ile 200 saatlik Yoga Öğrenme Sanatı Eğitimimi tamamladım.

Ayrıca kendi eğitimimi tamamladıktan sonra 2016 yılında Tara Yoga İzmir’de Ayça Algün’le açtığımız 200 Saatlik KamKrama Yoga Kökleri Sağlamlaştırma Eğitimi’nde asistanlık yaptım. 2017 yılında yine sevgili hocam Ayça Algün liderliğinde KamKrama Yoga Köklerden yükselme 300 Saat ileri seviye eğitimimi Eylül 2018 yılında eğitimim tamamladım.

Aile dizimi çalışmalarıyla sevgili Feride Gürsoy’la tanışmam çok büyük şanstı. Bir çok aile dizimi çalışmasına katıldım kendimi arama ve araştırma yolculuğumda.

Mayıs 2018 ‘de Svagito Leibermeister ile Aile Dizimi’nin Ötesinde Sevgi,Yaşam ve Ölüm inzivasına katıldım.

Şamanizm ile ilgili olarak sevgili Ayşe Nilgün Arıt hocamla da 2016 yılında yol bizi buluşturdu ve seyahat etmeye destek almaya devam ediyorum. Seyahatler renklendi ve Ayça Hoca’mla da ver elini alt dünya gezmeye başladık aynı zamanda 🙂

Deniz Bagan, Nicole Ohm , Ünsal Özcan , Elif İşcan , Barış İşcan, Ürün Kurtiç , Mey Elbi , Fırat Neziroğlu, pratiklerime farklı bir gözle bakmamı sağladılar.

Yaklaşık 2015 yılında Shadow Yoga’ya merak salmamla sevgili Defne Suman’la yollarımız kesişti. Beraber Shadow Yoga çalışmaya devam etmekteyiz.

Esra Yazıcı ile Chi Gong çalışması da bambaşka alanlar açtı hem bedenimde hem ruhumda. 2017 Cappadox festivalinde tanıştığım Onur Aydınoğlu da Chi Gong çalışmalarında destekledi beni.

Temmuz 2016’da sevgili Devrim Akkaya ile 50 saatlik Yin Yoga Hocalık Eğitimimi tamamladım.

Mayıs 2017 Belgrad , Sırbistan’ta 20 saatlik David Frediksson ve Laruga Glasser ile Ashtanga Yoga Workshopu da bana çok şey kattı.

Aralık 2017’den itibaren de Vestel Müşteri Hizmetleri-Manisa’da ofis yogası, kurumsal yoga dersleri vermeye devam ediyorum.

Ekim 2016’da içtenliği ve gülümsemesi ile beni kendine hayran bırakan Psikolog Aylin Tokcan’la Çocuk Yogası Eğitmenlik Eğitimimi tamamladım.

Sevgili Asiye Sunar Tara Yoga İzmir ailesinde Hamile Yogası Eğitmenlik Eğitimi’leri verirken , ben de Hamile Yogası eğitimimi tamamlamış oldum sayesinde.

Masallar girdi bir de gönül haneme. Ve bir çok masal atölyesine katıldım, katılmaya devam ediyorum büyük bir heyecan ve zevkle. Masal aleminde, Tuvana Gülcan, Judith Lieberman, Nazlı Çevik Azazi, Senem Donatan da yoluma yol, gönlüme Aşk kattılar. Sayelerinde yoga ve masallar birleşecek günün birinde.

Derken çok uzun süredir merak salıp, ilgi ve şevkle araştırıp uyguladığım sağlıklı beslenme mevzusu hayatımın ortasında yerini aldı yoga serüvenim ile birlikte. Şu an kendime has tarifler yapıp paylaşsam da , ilerde bu konuyla ilgili bir eğitim almak da hayallerim arasında 🙂

22 Temmuz- 06 Ağustos 2018 tarihleri arasında iki haftalık bir ‘Sanat Terapisi Eğitimi’ ne katılmak için İspanya’ya gittim. Mart 2019 tarihinde de 220 saatlik David Cornwell , Banu Çeçen ve Zeynep Aksoy’la 8 Haftalık Mindfulness ve Bireysel Koçluk Eğitimi’ne başladım ve Haziran ortasıyla tamamladım. Kısacası ve özetle senden, bizden ve hepimizden bir parça taşıyan bir ruhum bu dünya üzerindeki yolculuğumda…

Yaprak Aslanefe Kimdir?

Yaprak Aslanefe, 1980 İzmir doğumlu ve İstanbul’da yaşıyor. Uzun seneler reklam sektöründe sanat yönetmeni olarak çalışan Aslanefe, 2010’da yoga ile tanışarak kendini Hindistan’ın mistik topraklarında buldu. Yogayla tanışması büyük bir aşka dönüştü, bu da Uzak Doğu’da farklı kültürlerle kucaklaşmasını ve 2014 yılında Zeynep Aksoy ve David Cornwell’le 200 saatlik Temel Yoga Hocalığı eğitimini almasını sağladı. Aynı yıl Ken The Rolfer’ın Ashtanga pratiklerine dahil oldu. Sürekli hale getirdiği Uzak Doğu yolculukları, kendi pratiğini geliştirmesine, böylelikle kendi yoga yolunu bulmasına alan açtı.

Zeynep Aksoy, David Cornwell, Zeynep Çelen, Mey Elbi ile toplamda 350 saati bulan ileri seviye yoga hocalık eğitimleri, dönüşümünün temel basamakları oldu. 2016’da David Cornwell’le Meditasyon ve Sinir Sistemi Teorileri eğitimi bir kırılma noktasıydı ve bu alanda daha da zenginleşmek isteğini keşfetti. 2017’de bir kez daha Hindistan’a giderek pratiklerini bu yönde yoğunlaştırdı. Bu süreçler boyunca karşısına çıkan zorlukları kabullenme cesareti, şifalanmaya dair kararlılığı ve yoğun meditasyon süreçleri, fiziksel ve spiritüel alanlarda aldığı eğitimleri zenginleştiren kaynaklar oldu.

Bu yoğun süreçlerde Aslanefe için keşfetme, güçlenme, kabullenme, farkındalık ve teslimiyet hayata yön veren temel meseleler; “ben kimim?” sorusu ise varoluşa dair merak ettiği kapıyı aralayan en önemli anahtar oldu. 2018 yılında Cornwell ve Banu Çeçen’le Breathing Mind Mindfulness Meditasyon ve Koçluk eğitiminden sonra uzmanlaşan Aslanefe, geldiği noktayı şu sözlerle ifade ediyor: “Yoga güven ve huzur dolu bahçem, meditasyon ise ışık saçan güneşim… Onlarla olan ilişkim derinleştikçe zihnim, bedenim ve hislerim arasındaki uyumun hazzı ve bu yolculukta edindiğim bilgilerin paylaşımı hızla çoğalıyor. Namaste.”

2014 –  Zeynep Aksoy ve David Cornwell ile Advayta Yoga Temel Yoga Hocalık Eğitimi – 200 saat
2014 – Ken the Rolfer ile Ashtanga Pratikleri – 45 Saat
2015 – Rolf and Marci Raujokat ile  Ashtanga Yoga Pratikleri (Hindistan)
2016 – Balu Thevar ile , Ashtanga Yoga Pratikleri (Hindistan)
2016 – Zeynep Çelen ile İleri Seviye Yoga Eğitimi,  Freedom Vinyasa , 50 saat
2016 – David Cornwell ile  Meditasyon ve Sinir Sistemi Teorileri – 50 Saat
2017 – Mey Elbi ile Vinyasa, Ellerle yonlendirme ve Restoratif Yoga Eğitimi – 50 Saat
2017 – Zeynep Aksoy ve David Cornwell,  Temel Eğitim Asistanlık -150 saat
2018 – David Cornwell, Çeçen ile , Breathing Mind Mindfulness Koçluğu-220 saat
2019 – David Cornwell, Çeçen ile , Breathing Mind Mindfulness Koçluğu-220 saat – Asistanlık

Detaylar

Tarih: Eylül 21, 2019
Saat: 13:30 - 15:30
Ücret: ₺1500
Etkinlik Kategori: ,

Mekan

Mekan İsmi Tara Yoga İzmir
Adres: 6295/2 sok no:6a Sevgi Apt. Şemikler
Karşıyaka, İzmir 35590 Türkiye

+ Google Haritalar
Telefon: 5313642056

Organizatör

Organizatör İsmi Tara Yoga
Telefon: 5313642056

Cevap yaz

Email adresiniz paylaşılmayacak.


*